Now for something different – a bespoke garden studio

Commissioned by a photographer friend, who was struggling to operate out of a cramped studio in her house. The brief was to create a garden studio building, that would be large enough to undertake a variety of studio set-ups, as well as being able to be used for recreational uses such as a cinema room.

The building is simple in form and construction, although the ‘diagonally double pitched’ roof form posed some interesting angular junctions. Constructed using SIPS panels, the beauty of this system is that all of the geometric junctions can be pre-manufactured, allowing on-site assembly to be relatively straight forward.

The end result is a functional and beautiful space, and a contemporary take on the typical garden studio. Best of all, during the worst of our winter weather, the building hardly needed any heating.

Slideshow video showing the design and construction of this bespoke garden studio >

Leave a Reply